fredag 22. mars 2013

Fra kofte til kjole II

Husker dere den grønne kofta mi?

Redesign - fra kofte til kjole II
Av ermene og restene av kofta fikk jeg jammen nok til toppen på en tunika/kjole. Underdelen er fra fleecetunikaen jeg henta ermene til den andre kjolen jeg sydde av kofta..

Hektene på kofta ble til pynt..


Redesign - Fra kofte til kjole II

2 kommentarer:

  1. Hei! Jeg ble kjempebegeistret da jeg så disse to kofte-prosjektene dine! Kan jeg spørre om du i begge tilfellene har brukt av skjørt-tøyet til hals-kanten? Er det glidelås bak/i sidene, eller er kjolen såpass vid/elastisk at det ikke trengs? Vil tro du bruker overlock-maskin, men syr du noen ekstra sømmer før du klipper for å hindre at strikka-stoffet rakner, eller går det greit å bare overlocke etter at du har klippet delene til?
    Hilsen Heidi

    SvarSlett
  2. Hei og takk for hyggelig kommentar!
    Jeg har brukt overlock-ja, og det går helt fint uten at det rakner. Ikke glidelås, siden de er så tøyelige. Den første med lange ermer har et skjørtstoff i elastisk cordfløyel. Der har jeg brukt cordfløyel på den ene siden og fleece på den andre siden i halsutringningen. Kjole nr. to har fleecestoff i skjørtet og også rundt kantene i halsen og rundt ermene. Ser at jeg kunne ha hatt halskanten strammere, men, men... slik ble den! Den er satt sammen av mange deler fra ermene og rester fra kofta, og det går helt fint å klippe uten at det rakner, men det er nok forskjell fra strikkeplagg til strikkeplagg. Dette var jo i utgangspunktet ei kofte med mye mønster og tett strikking (maskinstrikk, vil jeg tro, siden den er kjøpt).

    SvarSlett