torsdag 30. august 2018

Såpekoking - heimlaga såpe

Høstens nye prosjekt er såpelaging. Har prøvd meg på heimlaga såpe laget av ingredienser du har i kjøkkenskapet... olivenolje og andre oljer, kokosfett, kaffe, kanel, urter, te og kaustisk soda.. for å nevne noe.  Kjempeartig!
Såpe kan lages som kaldprosess og varmprosess. Kaldprosess krever lagring og modning av såpa i 4-6 uker før den kan og bør brukes. Varmprosessen "koker ut" luten, og da kan såpa brukes nesten med en gang den er blitt kald, men jeg syns det var artigere med kaldprosess. Da ble såpestykkene glattere og penere..

Min første "batch" var rosmarinsåpe. Laget ekstrakt av rosmarin og brukte i.

Etikett må man jo ha....

Og en liten pose til å oppbevare såpen i er også nødvendig.... må jo putte inn litt søm her også...
Gamle blondegardiner får dermed nytt liv.








Rosmarinsåpe klar til herding.
 Ferdig oppskåret og klar til herding i 4-6 uker
Slik ser det ut før det blir lagt i former for å herdes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar